About Me :)

My photo
Gadis yang simple and still lack of ilmiah. Dilahirkan untuk menjalankan tanggungjawab sebagai seorang muslimah di muka bumi ini sejak 24 march 1992 dan saya adalah salah seorang pelajar kejururawatan. yang baik datang dari ALLAH swt dan buruk datang dari saya. terima kasih kerana sudi melawat page ini!

HOPE . LOVE .GLORY

Assalammualaikum :)

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Sunday, February 5, 2012

something you do not know

29 april 2008

"syikin, ade budak sorg muke macam aku!.anis yang dikenali sebagai mae menyapaku.lalu die mengajakku untuk mengenali seorang junior yang pada masa itu berumur 13 tahun. ye, dia memang lawa. sebijik muka macam anis. tanpa rasa malu aku pun memanggil junior itu dan bertegur sapa dengannya. pada masa itu aku masih lagi mentah dengan persekitaran di sekolah itu. budak baharu masukkan. so, rasa malu-malu nak ke sana sini.

dik-dik.,nama adik sape? nak jadi adik angkat akak tak? inilah soalan yang aku tanya kepadanya.masa itu dia sangat hairan dengan aku, yela, mana taknye tiba-tiba serbu dia dan terus tanya soalan begitu. lalu dia pun berkata, boleh..hati aku mula terasa ingin meletup,.happy sangat-sangat. dengan harapan aku dapat menjalankan tanggungjawab seorang kakak dengan baik.

tapi apakah aku menjalankan tanggungjawabku terhadap dia dengan baik sekarang ?mari mengenalinya dahulu...

.............................................................................

Nama : AISYAH ZAHRAA BT IBRAHIM
Umur : 17 TAHUN (2012)mungkin saat ini, adik sudah jauh. masing-masing mempunyai haluan sendiri. masa sentiasa meninggalkan kita. hampir 4 tahun kita diikat dengan satu ikatan adik beradik angkat. dahulu kita sangat rapat. susah senang kita bersama. saat ini, fikiran masing-masing sudah menjdi matang. mana penting, itu diutamakan. keadaan berubah apabila akak mengubahnya. akak bukanla kakak yang baik untuk dijadikan tauladan.

......................................................................

aku hanya mampu mendiamkan diri. mencari benda yang hilang di dalam hati aku. ye, aku memang sentiasa mengingati dirimu. sentiasa mendoakanmu. aku mengharapkan hubungan ini tidak akan putus sampai bila-bila dan dapat menjadikan contoh yang terbaik untuk dirimu.

AISYAH ZAHRAA akak minta maaf dengan segala perbuatan akak. ingatla akak sentiasa menyayangi adik. doa dan kasih sayang seorang akak yang mampu akak bagi. insyaallah.

dari kakakmu,
norasyikin bt mohd apni

No comments:

Post a Comment